Affiliate Program

Apakah “Affiliate Program” Rahsia MLM?

Affiliate Program ialah program insentif rakan niaga di mana anda akan mendapat komisyen sebanyak RM10 bagi setiap jualan ebook Rahsia Sistem Merekrut MLM yang anda lakukan. Program ini adalah percuma dan anda tidak dimestikan membeli ebook Rahsia Sistem Merekrut MLM.

Bagaimana saya boleh menyertainya?

Anda boleh menyertai “Affiliate Program” Rahsia MLM dengan melawati www.RahsiaMLM.com/jv1.html. Keterangan lanjut akan diberikan apabila anda selesai mengisi borang di laman web tersebut.

Bagaimana saya dibayar?

Setiap jualan yang dilakukan akan dibayar pada 16 haribulan setiap bulan. Pembayaran dibuat dengan cara deposit ke dalam PayPal atau bank yang anda nyatakan semasa mengisi borang permohonan untuk menjadi affiliate Rahsia MLM. Jika bank akaun atau email PayPal anda tidak dinyatakan, anda akan dibayar dengan cek (minima RM50).

Penting! Anda tidak akan dibayar jika membeli ebook Rahsia MLM melalui affiliate link anda sendiri.

Apakah yang perlu saya lakukan selepas menjadi affiliate Rahsia MLM?

Anda akan diberikan satu laman web unik yang mempunyai kod affiliate anda. Beritahu seramai mungkin rakan-rakan dan kenalan anda mengenai Rahsia MLM dengan memberikan laman web unik ini kepada mereka. Setiap jualan yang dilakukan selepas mereka melawati laman web ini akan dikreditkan ke dalam akaun affiliate anda dan anda akan bibayar mengikut jumlah jualan yang anda lakukan.

Jika anda perlukan bantuan, di sini kami sediakan beberapa bahan yang boleh dijadikan alatan untuk mempromosikan Rahsia MLM.

Artikel

Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini dan keterangan mengenai Zamri Nanyan dan Tom “Big Al” schreiter di atas tidak dibuang. Anda juga dibenarkan untuk mengubah link RahsiaMLM kepada link affiliate and untuk menjana pendapatan sampingan daripada artikel ini. Sila klik di atas tajuk artikel yang anda hendak gunakan di bawah untuk mempromosikan Rahsia MLM dengan artikel tersebut:

Sebagai panduan, saya letakkan contoh affiliate link dan keterangan mengenai penulis dan penterjemah yang anda boleh letakkan di akhir artikel yang anda gunakan di bawah.

Zamri Nanyan berjaya membongkar rahsia kejayaan Tom “Big Al” Schreiter dengan terbitnya ebook hebat Rahsia Sistem Merekrut MLM. Buat pertama kalinya dalam sejarah, buku Tom Schreiter ini diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia. Dapatkan ebook ini sekarang di http://www.rahsiamlm.com/index.php?ref=wangcyber

Gantikan wangcyber dengan affiliate ID anda.

Contoh E-Mel

Anda boleh salin e-mel di bawah, tukarkan link ke RahsiaMLM.com di dalam e-mel tersebut dan hantarkannya kepada rakan-rakan anda, letakkannya di laman web ataupun blog.

Subjek: Rahsia MLM, pertama kali dalam sejarah…

Salam sejahtera,

Buat julung-julung kalinya sebuah buku MLM terkenal diterjemahkan dari English ke dalam bahasa Malaysia.

“Big Al Tells All: The Recruiting System (Sponsoring Magic)” adalah karya pakar MLM antarabangsa yang terkenal, Tom “Big Al” Schreiter. Setelah sekian lama buku ini hanya difahami sekiranya anda mahir dalam Bahasa Inggeris.

Namun, sekarang tidak lagi.

Hadiah berharga ini adalah untuk sesiapa yang sedang mengusahakan perniagaan MLM tetapi kurang bahan rujukan dalam Bahasa Malaysia untuk maju… dan untuk sesiapa yang berfikir untuk memperolehi pendapatan lumayan melalui MLM.

Anda tahu?

Rakan baik saya dan juga seorang internet marketer Malaysia yang disegani, Zamri Nanyan, berjaya meyakinkan jutawan MLM terbilang, Tom Schreiter, untuk menterjemah dan menerbitkan buku ini ke dalam format pdf untuk rakyat Malaysia.

Fikirkan sejenak!

Bukannya mudah untuk berkawan rapat dengan tokoh MLM terbilang ini – jauh sekali untuk meyakinkan beliau untuk membenarkan buku beliau diterjemahkan ke dalam bahasa Malaysia.

Zamri Nanyan berjaya melakukannya dan sekarang anda bakal memperolehi satu sistem kejayaan MLM yang dipraktiskan oleh Tom Schreiter sendiri.

Beliau menggunakan sistem ini untuk membina “multi-million dollar” empayar MLM beliau dengan gemilangnya.

Anda bagaimana?

Sekarang, usah tunggu lagi.

Saya syorkan anda mendapatkan ebook Rahsia Sistem Merekrut MLM ini sebelum lebih ramai membongkar rahsia kejayaan jutawan MLM dari USA ini.

Lawati laman web di bawah untuk mendapatkan ebook hebat ini:

http://www.rahsiamlm.com

ikhlas,
Nama Anda

ps. Jika anda masih lagi buntu di dalam mengejar kejayaan di dalam MLM, mengapa anda masih menunggu? Lihatlah sendiri apa yang terdapat di RahsiaMLM…

http://www.rahsiamlm.com

Imej Kulit Buku

Gambar sesuatu produk akan menarik minat pembeli untuk mengetahui sesuatu mengenai produk ini dengan lebih mendalam. Anda boleh gunakan imej di bawah untuk membantu anda membuat jualan.

Letakkan imej kulit buku ini berserta affiliate link anda di laman web atau blog anda. Untuk kod ke imej kulit buku ini, sila dapatkannya di affiliate members area di www.RahsiaMLM.com/agen.

Banners

Letakkan banner ini berserta affiliate link anda di laman web atau blog anda. Untuk kod ke banner ini, sila dapatkannya di affiliate members area di www.RahsiaMLM.com/agen.

Banner 160 x 62 (pixel)

Banner 200 X 78

mlm

Banner 450 x 97 (pixel)

Banner 468 x 60 (pixel)

25 Comments so far

  1. Iqbal on January 2nd, 2007

    Tuan,

    saya tidak faham dengan maksud yg di tulis di atas –>

    Penting! Anda tidak akan dibayar jika pembelian ebook Rahsia MLM dibuat melalui affiliate link anda sendiri.

    Boleh tuan terangkan? adakah saya tidak akan mendapat komisyen sekiranya sy letak link sy sendiri untuk tujuan promosi site rahsiaMLM.??

  2. Zamri Nanyan on January 2nd, 2007

    Maksudnya, anda tidak akan diberikan komisyen jika anda membeli ebook Rahsia MLM dari affiliate link anda sendiri.

    Contohnya, harga Rahsia MLM ialah RM37. Hasil komisyen untuk affiliate ialah RM10. Jika anda membeli dari affiliate link anda sendiri, anda mendapat rebate RM10 (komisyen) yang tidak sepatutnya berlaku.

    Untuk menjadikannya adil kepada setiap pembeli dan usaha affiliate saya yang sangat saya hargai, saya tidak membenarkan pembelian ebook ini untuk diri anda sendiri melalui affiliate link anda.

    Saya akan cuba ubah kenyataan di atas untuk menjadikannya lebih jelas. Namun saya harap penerangan di sini mampu menjelaskan apa yang kurang.

  3. edy_sifuku on January 18th, 2007

    bagus en zamri, saya suka ngan cara tu…coz boleh menggalakkan kami yang join affiliate ni mempromosi ebook encik…

    yang penting, baru adil..coz macam saya ni pun dah beli, barulah join affiliate…

    yang lain pun, sama ker mcm yang en zamri buat…ker en zamri jer…

  4. Zamri Nanyan on January 21st, 2007

    Saya tak pasti jika pengendali affiliate lain menggunakan pendekatan ini. Motto saya ialah setiap affiliate saya adalah berharga untuk saya dan saya mahukan pembeli membeli ebook ini melalui affiliate saya.

    Jadi, jika ada pembeli yang menyertai affiliate program dan membeli melalui affiliate link mereka untuk mendapatkan potongan RM10, saya anggap komisyen tersebut tidak sah.

    Diharapkan dengan ini semua affiliate saya akan rasa dihargai kerana anda semua semestinya rakan niaga yang saya hargai.

    Teruskan promosi anda!

  5. naz on February 10th, 2007

    Boleh terangkan lebih lanjut x?
    Macam mana orang tu klik pada link saya pas2 dia beli ebook ni..adakah saya x dapat komisen?

  6. Zamri Nanyan on February 10th, 2007

    1. Jika anda promosikan link affiliate anda, pembeli klik pada link anda dan membeli ebook Rahsia MLM ini, anda akan mendapat komisyen.

    2. Jika anda klik affiliate link anda sendiri dan beli ebook ini melalui affiliate link anda, anda tidak akan mendapat komisyen.

  7. Edah on February 27th, 2007

    saya teringin nak join affiliate proggramme, tapi saya tak tau caranya. Saya tak de web site, tak pandai nak ‘design’ web site…

    saya memang minat dgn prog mcm ni tapi tak tau nak bertanya kpd siapa.Tolong lah saya…

  8. Akmalnizam on March 27th, 2007

    Zamri..apsal akaun affliatesy tak boleh nak login ye..?

    da banyak kali try..

  9. Zamri Nanyan on March 27th, 2007

    Mungkin anda tersalah password atau user ID. Saya baru cuba dan tiada sebarang masalah.

    Kepada Edah… tidak semestinya anda perlukan laman web untuk mempromosikan Rahsia Sistem Merekrut MLM sebagai affiliate. Anda boleh meletakkan affiliate link anda di dalam forum, email, yahoogroups, komen blog dan sebagainya untuk menarik perhatian bakal pembeli untuk klik link anda dan beli ebook ini.

    Tapi perlu diingatkan yang anda tidak dibenarkan SPAM.

  10. Zack on May 3rd, 2007

    Salam,

    Mcm mana jika saya promote melalui email.
    Mcm mana en zamri trace pembeli tu dari mana?

  11. restubiz on May 21st, 2007

    Peluang yang saudara berikan amat sukar utk sesiapapun menolaknya. Semoga byk lagi peluang yg dpt saudara kongsikan bersama.

  12. mira on May 31st, 2007

    encik zamri, terima kasih 🙂

  13. nora kajang on May 31st, 2007

    Salam….

    Saya nak tanya le kena beli buku baruleh jadi affiliate k? pastu confirm k dpt bayaran klau depa klik link saya? macam apa yang saya telah daftar dan promote kan habuk pun tarak!( bisnes lain)

  14. Zamri Nanyan on May 31st, 2007

    Zack – RahsiaMLM menggunakan Post Affiliate script untuk track pembelian melalui affiliate. Fungsinya sama seperti kebanyakan affiliate script yg biasa dipakai oleh orang lain.

    Nora Kajang – tak perlu beli untuk jadi affiliate (sila lihat paragraph pertama di bahagian atas sekali di laman web ini). Klik tidak mendatangkan komisyen. Cuma jualan yg berjaya dihasilkan akan diberi komisyen. Affiliate yg berjaya mempunyai mailing list sendiri atau bekerja keras untuk menghasilkan sesuatu jualan. Promosi yang mereka lakukan pun adalah berterusan dan bukannya sekali sekala sahaja.

  15. Anderes Nikolas on June 27th, 2007

    saya telah membuat bayaran pada hari ini.Bilakah saya akan mendapat e-book tersebut.tq

  16. Zamri Nanyan on June 27th, 2007

    Arahan untuk muatturun ebook ini sudah dihantar melalui email dan SMS. Sila maklumbalas jika belum mendapatnya.

  17. kay on August 10th, 2007

    salam,
    macam mane kite nk promosikan produk anda ke luar negara,maksud saye website diluar kawasan malaysia.

  18. clicksformoney on August 10th, 2007

    bagaimana jika pembeli itu telah klik ke ref saya tetapi beliau membeli dgn bayar melalui cash deposit.adakah saya masih dapat komisyen itu?

  19. Zamri Nanyan on August 10th, 2007

    1. Bakal pembeli dari negara lain boleh menggunakan PayPal atau Kad Kredit untuk pembayaran. Jadi, anda boleh menggunakan cara promosi yang saya nyatakan di sini untuk menghasilkan jualan.

    2. Pembeli akan mengisi satu borang di laman web ini dan kod affiliate akan memberi kredit kepada anda.

  20. amy on September 11th, 2007

    Salam En Zamri,

    Macam mana kita nak tau email yg kita promosikan nie bukan nyer spam???

    Macam mana cara nyer saya hendak menggunakan blog yg telah disediakan oleh en Zamri?

  21. Zamri Nanyan on September 12th, 2007

    Email anda tidak akan dilabel sebagai spam sekiranya anda menghantarnya kepada orang yang anda kenali dan tidak kisah untuk mendapat email daripada anda (contohnya rakan anda) dan juga email kepada mereka yang mahu mendapatkan maklumat daripada anda (mailing list anda).

    Anda perlu bina laman blog anda sendiri untuk mempromosikan Rahsia MLM (saya sarankan blogger.com untuk blog yang percuma)

  22. azman on September 28th, 2007

    issue spam ni ada confuse sikit lah..,

    siapakah yg akan mengketogori spam itu? adakah penerima?? atau system pada mail tersebut??

    chh: sekiranya kawan kita dengan sengaja atau tak sengaja telah spam kita punyer mail yg mengandungi promosi . Adakah itu boleh juga diketegorikan “Spam”..

  23. Nallya on January 22nd, 2008

    Saya ni memang buta IT. walaupun saya dah boleh create blog sendiri tapi tak boleh dan tak tahu nak letak article dan apa2 info mengenai MLM dalam bog saya. Harap saudara zamri boleh bantu saya. Thanx.

  24. yazyamin on June 5th, 2008

    Menjadi masalah tak jika kita mempromosi link affiliate kita dilaman web kita yang lain,selain dari yang didaftarkan ketika join affiliate? Kerana saya ada 2 lagi laman web selain yang didaftarkan di affiliate ini.

  25. Nidoz on September 22nd, 2008

    Salam Zamri ,

    Saya ada pertanyaan disini. Memang saya agree bahawa MLM atau Networking business adalah merupakan 1 daripada jalan yang sememangnya dapat mengubah kehidupan individu kepada lebih berjaya SEKIRANYA dilakukan secara BETUL , MEMPUNYAI TEAM YANG PRODUKTIF & TIDAK GIVE UP , & CARA & KAEDAH YANG SENANG DILAKUKAN OLEH SEMUA TEAM MEMBERS .

    So , utk makluman en. Zamri , saya juga merulakan diantara ramai rakyat Malaysia yang telah menceburi MLM bisness . & sepengalaman saya , ramai yang berjaya & Ramai yang kecundang.

    Berbalik kepada , Rahsia Sistem Merekrut MLM Big Al , adakah ianya blh & sesuai bagi semua Program MLM di Malaysia ni … & Blhkan dijadikan bahan rujukan utk semua rakan2 downline & upline …

    Blh bantu saya dalam hal ini …

    Terima Kasih

Leave a reply